logo

 

Forum

 

Seneste indlæg:


Fokus på

En god investering - læs mere...

Få prof. rådgivning - læs mere...

Billigt til Berlin - læs mere...

Projektejendomme - læs mere...

Berlins historie

Berlin bestod oprindeligt af to vendiske landsbyer Berlin og Cölln, som i løbet af middelalderen smeltede sammen til én by. Berlin blev i 1701 hovedstad for Kongeriget Preussen og i 1871 også rigshovedstad for det forenede Tyskland. I 17- og 1800-tallet blev en række monumentale bygninger opført.

Også i Hitlers Tredje Rige fra 1933 til 1945 var Berlin rigshovedstad, og der blev lagt store planer for byens fremtidige udvikling. Da det endelige sammenbrud nærmede sig i april 1945, ville Hitler ikke forlade byen, men begik selvmord i Førerbunkeren.

Berlin var en delt by fra Anden Verdenskrigs slutning til den tyske genforening i 1990. Vestberlin var et 'land' i Forbundsrepublikken, mens Østberlin var hovedstad i DDR.
For at hindre befolkningen i at flygte fra DDR byggede østtyske ingeniør-tropper i 1961 en 43 km lang mur som delte byen i to. Muren, som kom til at symbolisere jerntæppet og delingen af Europa, blev bevogtet med minefelter, pigtråd og soldater frem til 1989, da det kommunistiske regime måtte give sig for presset fra befolkningen.

I den såkaldte hovedstadsbeslutning afgjorde den Tyske Forbundsdag den 20. juni 1991, at Berlin skulle være den nye hovedstad i det genforenede Tyskland, og det trådte i kraft i 1999.
Regeringen og mange af de vigtige ministerier flyttede fra Bonn til Berlin, og byen fremstår igen som et af Europas vigtigste politiske og kulturelle centre.
Siden 1990 er der foregået en omfattede byggeaktivitet og rekonstruktion af byen, se eksempel Potsdamer Platz. Dog er byen tydeligt ændret sammenlignet med, hvordan den var før krigen.

Indbyggertallet er 3.396.990 (30. november 2005), og hele regionen Stor-Berlin har et indbyggertal på 4-5 mio.

Kilde: http://da.wikipedia.org/

 

BoligiBerlin.dk | Annoncer | Privacy Policy | ©2006-2007 attrup.dk