logo

 

Forum

 

Seneste indlæg:


Fokus på

En god investering - læs mere...

Få prof. rådgivning - læs mere...

Billigt til Berlin - læs mere...

Projektejendomme - læs mere...

Sådan gør du, hvis du vil købe bolig i Berlin

Boligkøb i Berlin er ikke identisk med boligkøb i Danmark. Derfor har vi lavet denne lille købeguide. Vær dog opmærksom på, at guiden kun er vejledende og afvigelse fra punkterne kan forekomme.

1. Via de tyske boligsøgesider eller en af de mange dansktalende boligformidlere findes et antal interessante boliger.

2. Husk også at have finansieringen på plads. Bla. Sydbank og Ringkjøbing Bank har afdelinger for finansiering af udenlandske boliger.

3. Mæglerne kontaktes og der aftales tid for fremvisning af de ønskede lejligheder. Måske har mæglere flere lejligheder, der matcher dine ønsker.

4. Turen til Berlin planlægges. Fly eller færgebillet og hotel reserveres. Husk at have god tid til de enkelte boliger og evt. en ekstra dag til at gense en lejlighed du er særligt interesseret i.

5. Finder du din drømmebolig, går prisforhandlingerne i gang. Med det store udbud i Berlin er det almindeligt at ”prutte om prisen”. Nedslaget varierer meget.
Nu kan lejligheden reserveres, eventuelt ved at betale et depositum. Beløbet returneres ikke, hvis du ikke fortryder. 

6. Du vil efterfølgende modtage købekontrakt og andre dokumenter.

7. Inden underskrift hos notaren anbefales det, at papirerne læses af din advokat (helst med kendskab til bolighandel i Tyskland).

8. En offentlig notar vil indkalde til et møde, hvor du som køber skal være til stede. På mødet sikrer notaren sig, at du (evt. med hjælp fra tolk – betales af køber)  har forstået betingelserne for handlen.
Herefter underskrives kontrakten.

9. Med underskriften skal hele købesummen indsættes på notarens klient konto. Bliver handlen annulleret, returneres beløbet.

10. Notaren foretager en lysning af ejendommen, som sikkerhed mod efterfølgende pantsætning, inden overdragelse af købssummen.

11. Købesummen overføres til sælger og lejligheden tinglyses endeligt. Du vil efterfølgende modtage de endelige dokumenter.

Se også
Jyskebank TVs indslag om bolig køb i Berlin

 

BoligiBerlin.dk | Annoncer | Privacy Policy | ©2006-2007 attrup.dk